XVII Regaty o Puchar Dziekana OIRP w Warszawie – zapisy

Fundacja Radców Prawnych Okręgowej Izby Radców Prawnych w Warszawie, Dziekan Rady OIRP w Warszawie Włodzimierz Chróścik oraz komandor Regat Rafał Kozłowski zapraszają do Mikołajek na XVII Regaty o Puchar Dziekana OIRP w Warszawie.

Do udziału w Regatach zapraszamy żeglarzy – radców prawnych i aplikantów radcowskich zrzeszonych w Okręgowej Izbie Radców Prawnych w Warszawie. Regaty odbędą się w weekend od 31 sierpnia do 1 września 2019 r. (sobota–niedziela), przy czym wydarzenie rozpoczyna się już w piątek 30 sierpnia. Uczestnicy Regat mają zapewnione pełne wyżywienie oraz zakwaterowanie w hotelu Robert’s Port Hotel (według uznania, na jachtach).

Rywalizacja regatowa odbędzie się na jeziorze Tałty, na jachtach Antila 24. Dodatkowo, w programie przewidziane są m.in. imprezy towarzyszące z dj’em oraz saksofonem, szkolenie w ramach akademii żeglarstwa regatowego oraz tabela lidera wszech czasów regat radców prawnych.

Kluczowe informacje przedstawiamy poniżej, zachęcamy również do obserwowania fanpage Regat, gdzie poza kroniką Regat z ostatnich lat, znajdziecie wkrótce dalsze informacje odnośnie tego co Was czeka w tym roku.

Zapraszamy do zapisywania się na Regaty i życzymy miłego wypoczynku! Ahoj!

Program:

Piątek 30.08.2019 r.

• Przyjazd i zakwaterowanie uczestników, od godz. 14.00
  • Szkolenie akademii żeglarska regatowego, od godz. 15:00 (liczba miejsc ograniczona, zapisy w późniejszym terminie)
  • Otwarcie Regat, godz. 20.00
  • Kolacja grillowa, w godz. 20.30–22.00
  • Disco Sailor’s Party, DJ & Sax, od godz. 22.00

Sobota 31.08.2019 r.

• Śniadanie, w godz. 8.00–10.00
  • Odprawa sterników, losowanie jachtów, w godz. 10.00–10.30
  • Regaty, z przerwą na obiad, od godz. 11.00
  • Bal Kapitański, od godz. 21.00

Niedziela 1.09.2019 r.

• Śniadanie, w godz. 8.00–9.30
  • Wymeldowanie z hotelu, od godz. 9:30 (hotel zapewnia miejsca do przechowania bagaży)
  • Odprawa sterników, losowanie jachtów, w godz. 10.00–10.15
  • Regaty, w godz. 10.30–13.00
  • Zamknięcie Regat oraz wręczenie nagród, godz. 13.30
  • Obiad, w godz. 14.00–15.00
  • Wyjazd uczestników, do godz. 16.00

Zgłoszenia do udziału w Regatach i zasady płatności:

W Regatach może uczestniczyć maksymalnie 30 załóg.

Skład załogi (wraz ze sternikiem) liczy 5 osób, w tym maksymalnie dwie osoby spoza Okręgowej Izby Radców Prawnych w Warszawie. W przypadku zgłoszenia niepełnej załogi (poniżej 5 osób), reszta składu może zostać dolosowana przez Organizatora.

Sternicy (muszą to być radcy prawni lub aplikanci radcowscy) powinni legitymować się co najmniej patentem żeglarza jachtowego.

Zapisy na wydarzenie przyjmowane są wyłącznie za pośrednictwem elektronicznych formularzy rejestracyjnych (dostępnych poniżej) do 12 czerwca br. Ze względów organizacyjnych liczba miejsc jest ograniczona decyduje kolejność zgłoszeń.

W przypadku zgłoszeń indywidualnych udział w zawodach będzie możliwy wyłącznie w przypadku skompletowania załogi ze sternikiem posiadającym uprawnienia.

W sytuacji, gdy po 12 czerwca br. będą dostępne jeszcze wolne miejsca, mogą zostać wprowadzone dodatkowe zapisy.

Sternicy przed przystąpieniem do wypełnienia formularza zgłoszeniowego zobowiązani są do wcześniejszego uzyskania pisemnych zgód wszystkich członków załogi i przekazania ich w terminie 3 dni od uzupełnienia formularza. Dla ułatwienia w plikach do pobrania znajdą Państwo wzór zgody.

Opłaty wpisowej za udział w Regatach w wysokości:

• 670 zł – radca prawny lub aplikant radcowski z Izby warszawskiej
  • 1340 zł – osoba towarzysząca (nie będąca radcą prawnym lub aplikantem z Izby warszawskiej)

należy dokonać dopiero po potwierdzeniu zgłoszenia przez OIRP w Warszawie.

Powyższe kwoty dotyczą pokojów dwuosobowych. Istnieje możliwość zakwaterowania w pokoju jednoosobowym za dodatkową dopłatą 150 złotych od osoby lub zakwaterowania całej załogi na jachcie (z dostępem do sanitariatów) w cenie pomniejszonej o 150 zł od osoby, względem cen dla pokoju dwuosobowego. Prosimy o wskazanie zapotrzebowania na inne opcje noclegu niż pokój dwuosobowy w formularzu zgłoszeniowym, następnie o uwzględnienie kwoty w opłacie wpisowej.

Formularz zgłoszeniowy dla osób indywidualnych

Formularz zgłoszeniowy dla załogi

Uwaga!

Warunkiem uczestnictwa załogi w Regatach jest dokonanie opłaty wpisowej za całą załogę. Ze względów organizacyjnych, odpowiedzialność za uiszczenie opłaty wpisowej ciąży na sterniku, który winien dokonać wpłaty w imieniu wszystkich członków swojej załogi. Powyższe nie dotyczy zgłoszeń indywidualnych, gdzie odpowiedzialność za uiszczenie opłaty wpisowej ciąży na indywidualnym uczestniku.

Informacji udziela:

Ewelina Mika – tel. 22 862 41 69 (-72) wew. 137